NJR

NJR_logo_Rood_RGBBij NJR werken ongeveer 30 jonge mensen en meer dan honderd vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen, of dat nu in hun buurt of bij de VN in New York is. Daarnaast adviseert NJR overheden en andere organisaties over jeugdbeleid.  Er zijn verschillende projecten van NJR m.b.t. duurzame ontwikkeling, zie onder.

NJR is een landelijke koepel van jongerenorganisaties. Ook Duurzame. Hier zie je welke. Misschien zit er één bij die je aanspreekt?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties? Meld je dan aan voor de Global Youth-nieuwsbrief van NJR via www.globalyouthonline.nl

line

Er wordt ieder jaar een jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling gekozen.  Hij of zij is de stem van de Nederlandse jongeren bij internationale organisaties en belangrijke vergaderingen.  Kijk hier wat ze doen en geef ze advies!
                              
line
hot.in.here It’s Getting’ Hot in Here!
“Actie in de taxi” is het motto. Klimaatverandering is een ‘hot’ item. Met de campagne “It’s Gettin’ Hot in Here” (2008-2010) bleef het gelukkig niet bij slap gewauwel en lappen tekst. Eindelijk mocht je iets doen!
Lees meer…

 

 line
ben jij om op te eten
Weet jij hoe kaas van gras tot koe, van koe tot melk en van melk tot kaas uiteindelijk op je boterham belandt? Doe hier de filmquiz en lees meer over dierenwelzijn, fair trade, milieu en biologische productie. Ruim 600 scholieren gingen jou al voor en krijgen een gratis spoedcursus tot keurmeester. Het project loopt van 2009 tot en met 2011. Lees meer… 
 
line
ROC-De-Game-kleinROC- The game
Zes ROC’s streden in 2009 om de titel “Duurzaamste ROC”. Zie hier hoe het ze is vergaan…