Game Team

ROC-De-Game-kleinOp iedere school gaat een aantal leerlingen, het Game Team, samen met een coach aan de slag met twee opdrachten.

De eerste opdracht, de Actieopdracht, is voor iedere school anders. Samen met de gemeente is een leuke en spannende doe-opdracht bedacht. In de week van 5 tot en met 9 oktober krijgt het Game Team de kans deze te vervullen. Dit hoeven ze niet per se alleen te doen, misschien hebben ze jouw hulp wel nodig.
Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk welke ROC de Actieopdracht het beste heeft gedaan. Beoordelingscriteria zijn: eindresultaat, samenwerking en creativiteit.

De tweede uitdaging voor het kernteam is de foto/film-opdracht. Het Game Team van jouw school gaat in de week van 19 tot en met 23 oktober of van 26 tot en met 30 oktober een filmpje of een fotocollage over een duurzaam onderwerp maken. Bijvoorbeeld een filmpje over taxichauffeurs die hun auto’s stationair laten draaien tijdens het wachten. Of een fotocollage van alle energiebronnen binnen de stad.

De resultaten worden op deze website geplaatst en uiteindelijk mag het grote publiek bepalen wie er wint. Dus spoor je vriend, oma, buurman, krantenbezorger, … iedereen aan om voor jouw school te stemmen!

Hieronder lees je meer over de Actieopdrachten die de verschillende Game Teams uitvoeren:

ROC Aventus : “Let’s Cradle The Party!”
In Let’s Cradle the Party maken jullie een ontwerpproces door, zonder daadwerkelijk een product te produceren. De nadruk ligt op het verzinnen van ideeën, selecteren (keuzes maken) en verder uitwerken van één idee volgens de uitgangspunten van de cradle-to-cradle gedachte. Niets is fout in dit project. Hoe gekker het idee, hoe beter. Jullie ideeën zijn goud waard!
Bedacht door: Het Natuurhuis
Coach: Pieter Schavemaker
Logo-het-Natuurhuis_site

 

ROC van Amsterdam:
Lever je oude mobiel in en misschien dat je een nieuwe win(t)! Jullie gaan een week lang hun best doen om overal zo veel mogelijk oude mobiele telefoons vandaan te halen. Zo kunnen de gsm’s op een milieu-verantwoorde manier verwerkt worden en vervuilen ze niet!
Coach: Marijs van Hoek

Amsterdams-NME-Centrum_site

ROC ASA Amsterdam: Ucansave2
Jullie zijn de toekomst van deze aarde. Om die goed te kunnen beheren heb je inzicht nodig. Daarom gaan we thuis, op school en in de buurt op zoek naar manieren om deze aardbol goed te managen. Onder het motto ‘verbeter de wereld begin bij jezelf’.
Bedacht door: ANMEC Noord
Coach: Amber Kuckulus
Amsterdams-NME-Centrum_site

 

 

ROC de Leijgraaf: “Zwerfafval: we hebben er allemaal mee te maken.”
Wat zou jij ertegen willen doen? ROC de Leijgraaf en gemeente Veghel dagen je uit! We vragen jullie adviezen en concrete oplossingen te geven aan de gemeente Veghel, ROC de Leijgraaf en hun leerlingen, de buurt en wijk, winkeliers en burgers. Jullie kunnen kiezen uit drie invalshoeken: een PR-campagne, een kunstzinnige uitwerking of duurzame inkoop. Diverse instrumenten, hulplijnen en organisaties gaan jullie daarbij ondersteunen. Doe mee!
Bedacht door: Gemeente Veghel
Coach: Taco Nijssen
gemeente-veghel-EPS_site

 

 

 

ROC Mondriaan: De bak in!
Het is een van de vijf grootste irritaties in Nederland: zwerfafval. Jullie gaan op een creatieve manier onderzoek doen naar dit probleem. Als eindresultaat bedenken jullie dé oplossing om zwerfafval tegen te gaan.
Bedacht door: De Papaver
Coach: Michaela Hogenboom
de-papaver---gemeente-delft_site

 
 

 
ROC Da Vinci College: Dordt Washed Up!
Onder het motto ‘Gewoon Doen!’ heeft de gemeente Dordrecht een campagne gelanceerd tegen overlast en verloedering in de directe woon- en leefomgeving. Een grote bron van ergernis voor de Dordtenaren is het vele zwerfafval in de stad. Aan het kernteam de vraag om kritisch te kijken naar de huidige situatie. Welke creatieve en innovatieve oplossingen hebben jullie voor dit probleem?
Bedacht door: Weizigt Natuur- en Milieucentrum
Coach: Aswiena Ishaak (van de Slinger Jongeren)
Weizigt_site