Workshops

ROC-De-Game-kleinTijdens een spetterende kick-off van “ROC The Game” volg je twee workshops over hoe jij duurzamer kunt leven. Hieronder zie je uit welke workshops je kunt kiezen.

 
 

Workshop Formula Zero: Duurzaam racen, kan dat?
Kartwagens op waterstof? Tijdens deze workshop brainstorm je over de manier waarop het meeste media-aandacht voor deze snelheidsduivels kan worden gekregen.
formula zero-site2

 

 Workshop Jongeren Milieu Actief (JMA): Jij&Klimaatverandering
In deze workshop krijg je vanalles te horen over klimaatverandering en wat jij daartegen kunt doen. Niet alleen nu, maar ook later in je werk. Hoe kan je dan milieuvriendelijk en duurzaam bezig zijn?
JMA-site

 

 

 

Workshop Stichting NVMP Wecycle: Wecycle your future
Wat weet jij over het recycleproces? Tijdens deze workshop mag je je uitleven door oude apparaten te slopen. Aan het eind heb jij vast uitgedacht waar de oude onderdelen voor gebruikt kunnen worden. Wecycle-groen


 

Workshop Move Your World: Praktisch Idealisme
Wat kan jij doen om de wereld een stukje beter te maken? Eco-chocola kopen? Een schooltje bouwen in Afrika? Spijkerbroeken van biologisch geteelde katoen dragen? Tijdens deze workshop kom je erachter en is het tijd om goede voornemens te maken.
move your world-site

 

 

Workshop Fairfood International: Eat Fair, Beat Hunger!
Vraag jij je wel eens af waar het eten dat op jouw bord ligt eigenlijk vandaan komt? Of heb je wel eens gehoord dat het productieproces daarvan niet altijd even eerlijk  verloopt? 
Tegenwoordig zijn al veel producten die in de supermarkt liggen veel duurzamer geproduceerd. Dat betekent: beter voor mens, milieu en economie. Maar veel meer producten kunnen duurzamer zijn! Om dat te bereiken hebben we jou nodig! Dus: kom uit je schoolbank, zorg dat je bij de presentatie van Fairfood bent en ontdek hoe jij verschil kunt maken!
Fairfood logo green-grey-site

 

 

Workshop Stichting Oikos: What’s your flavour?
Een workshop met een echt weekend gevoel! Lekker uitgeslapen? Tijd voor je ontbijt (of lunch): wat komt er allemaal op tafel? Tijdens deze gezellige workshop ontdek je je favoriete merk hagelslag, koffie, sinaasappelsap, enzovoorts. Proef jij verschil tussen ‘gewoon’ en fair trade en/of biologisch eten? Jij bepaalt welk product het lekkerst is en de dagprijs wint.
oikos_site_web

  

 Workshop Amsterdam Fashion Institute: CUStomise your outFIT
Geef je kleding jouw identiteit in plaats van omgekeerd. Dan loop je er vaker in en scheelt het je extra kledingaankopen. Minder vaak afval, minder uitgaven, duurzamer, en je kent meteen de basis van kleding aanpassen. Door het zelf te doen krijg je een goede indruk van bezigheden in een arbeidsintensieve industrie. Deze workshop helpt je mode eigen te maken, en aan het eind krijg je ook nog een blauwe knoop!
AMFI-logo-site

 

  

Workshop FairTourism: Hoe FAIR weg ga jij?
Een retourtje Londen voor 30 euro, lekker voor je portemonnee, ook voor het milieu? Tijdens deze workshop laat je horen wat jij vindt van duurzaam toerisme.
logo-fair-tourism_site

  

Workshop Solemio Scooter: Duurzaam vervoer en meer fun
Plankgas in een Porsche is leuk. 45 km/uur in een elektrisch boodschappenwagentje niet. Is duurzaam vervoer belangrijk en is dit met fun te combineren?
solemio-site2

 

 

 

Workshop de Heilige Cirkel: Duurzame rap
Is hiphop jouw favo muziek? Dan moet je hierheen komen! De mannen van de Heilige Cirkel helpen jou je eigen duurzame rap te maken. En ben je een talentje? Dan maak je je debuut misschien wel voor de klas!

Workshop NJR: Duurzame Lifestyle? Ga in debat!
Wil jij aan je debat-skills werken? Dan zit je goed bij deze workshop. Krijg tips en leer sneaky debattrucjes! Alle oefenstellingen gaan over een duurzame lifestyle.
NJR_logo_PMS

 

 

 

Door het volgen van de workshops maak je kans om in het Game Team te komen en ga je de strijd aan om de felbegeerde titel “Duurzaamste ROC” in de wacht te slepen voor jouw school.