Terugblik op spannende wedstrijd


ROC The Game: een wedstrijd tussen zes ROC’s om de titel ‘Duurzaamste ROC’. In september, oktober en november 2009 ging NJR op zoek naar de mbo-school waar studenten zich hardmaken voor duurzaamheid. Op 18 november maakte minister Cramer (van milieu) bekend dat ROC de Leijgraaf uit Veghel de winnaar is van deze spannende strijd. De Veghelse studenten namen het op tegen ROC Da Vinci College (Dordrecht), ROC Mondriaan (Delft) ROC ASA Waterlant (Amsterdam), ROC Aventus (Apeldoorn) en het ROC van Amsterdam. 

ROC The Game begon met een spetterende kick-off op elke school. Rapduo de Heilige Cirkel kwam optreden en de studenten konden allerlei workshops volgen. Van apparaten uit elkaar slopen bij Wecycle tot fiar trade hagelslag proeven bij Stichting Oikos. Ongeveer vijftien enthousiastelingen per school vormden vervolgens het Game Team. Zij hebben zich extra ingezet voor duurzaamheid bij de verschillende actieopdrachten en ook hebben zij een filmpje of fotocollage gemaakt. Daarnaast was er ook nog een thuisopdracht waar zowel het Game Team als andere studenten aan hebben meegedaan; zoveel mogelijk water, energie e.d. besparen in één week. Ga jij vijf minuten korter douchen voor het milieu?

Na spannende weken gaf minister Cramer (van milieu) 18 november op het slotevent het verlossende woord: de studenten van ROC de Leijgraaf uit Veghel hebben zich het hardst ingezet voor duurzaamheid en mogen zich daarom ‘duurzaamste ROC’ noemen. ROC Da Vinci uit Dordrecht ging naar huis met de troostprijs, ondanks dat zij de actieopdracht het beste hebben gemaakt, hebben ze het niet geschopt tot overall winnaar. Gewonnen of niet, voor iedereen was het wel een feestje op het slotevent: luisteren naar interessante presentaties en dansen op lekkere muziek. Allemaal gehost door (door de aanwezige dames zeer gewaardeerde) BNN’er Dennis Storm.

 Hieronder vind je foto’s en filmpjes waarop je de prestaties van elke ROC nog eens kunt nakijken. En onder de scholen zelf (zie het menu rechts) vind je nog meer van hun werk. Nog even nagenieten…

ROC van Amsterdam

ROC ASA Waterlant

ROC Aventus

ROC Da Vinci College

ROC de Leijgraaf

ROC Mondriaan

Foto’s van het slotevent
Please enable Javascript and Flash to view this Flash video.

  1. No comments yet.
(will not be published)

  1. No trackbacks yet.