Welkom op de website van ROC The Game.

Zes scholen gaan met elkaar de strijd aan om de titel 'Duurzaamste ROC'. De scholen die meedoen zijn ROC Mondriaan, ROC Aventus, ROC van Amsterdam, ROC ASA Waterlant, ROC de Leijgraaf en ROC Da Vinci College. In september is er op elke school een spetterende kick-off met optredens en workshops. En in oktober gaan leerlingen aan de slag met verschillende opdrachten.

Op deze website kun jij volgen hoe de scholen de strijd met elkaar aangaan. Ook kun je testen hoe groot de impact is van jouw levensstijl op onze wereld. Leef jij op kleine of grote voet? Zuinig of royaal? Met andere woorden: hoe groot is jouw voetafdruk? Doe de test hierboven en weet binnen 10 minuten hoe groot 'de jouwe' is (en wat de gevolgen hiervan zijn). Veel plezier en game on!

Terugblik op spannende wedstrijd

ROC The Game: een wedstrijd tussen zes ROC’s om de titel ‘Duurzaamste ROC’. In september, oktober en november 2009 ging NJR op zoek naar de mbo-school waar studenten zich hardmaken voor duurzaamheid. Op 18 november maakte minister Cramer (van milieu) bekend dat ROC de Leijgraaf uit Veghel de winnaar is van deze spannende strijd. De Veghelse studenten namen het op tegen ROC Da Vinci College (Dordrecht), ROC Mondriaan (Delft) ROC ASA Waterlant (Amsterdam), ROC Aventus (Apeldoorn) en het ROC van Amsterdam. 

ROC The Game begon met een spetterende kick-off op elke school. Rapduo de Heilige Cirkel kwam optreden en de studenten konden allerlei workshops volgen. Van apparaten uit elkaar slopen bij Wecycle tot fiar trade hagelslag proeven bij Stichting Oikos. Ongeveer vijftien enthousiastelingen per school vormden vervolgens het Game Team. Zij hebben zich extra ingezet voor duurzaamheid bij de verschillende actieopdrachten en ook hebben zij een filmpje of fotocollage gemaakt. Daarnaast was er ook nog een thuisopdracht waar zowel het Game Team als andere studenten aan hebben meegedaan; zoveel mogelijk water, energie e.d. besparen in één week. Ga jij vijf minuten korter douchen voor het milieu?

Na spannende weken gaf minister Cramer (van milieu) 18 november op het slotevent het verlossende woord: de studenten van ROC de Leijgraaf uit Veghel hebben zich het hardst ingezet voor duurzaamheid en mogen zich daarom ‘duurzaamste ROC’ noemen. ROC Da Vinci uit Dordrecht ging naar huis met de troostprijs, ondanks dat zij de actieopdracht het beste hebben gemaakt, hebben ze het niet geschopt tot overall winnaar. Gewonnen of niet, voor iedereen was het wel een feestje op het slotevent: luisteren naar interessante presentaties en dansen op lekkere muziek. Allemaal gehost door (door de aanwezige dames zeer gewaardeerde) BNN’er Dennis Storm.

 Hieronder vind je foto’s en filmpjes waarop je de prestaties van elke ROC nog eens kunt nakijken. En onder de scholen zelf (zie het menu rechts) vind je nog meer van hun werk. Nog even nagenieten…

ROC van Amsterdam

ROC ASA Waterlant

ROC Aventus

ROC Da Vinci College

ROC de Leijgraaf

ROC Mondriaan

Foto’s van het slotevent
Please enable Javascript and Flash to view this Flash video.

ROC de Leijgraaf heeft gewonnen!

ROCTG-winnaarDe Veghelse studenten zijn de winnaars van ROC The Game! Woensdagmiddag kregen zij van minister Cramer (van milieu) te horen dat zij zich het meest hebben ingezet voor duurzaamheid en hun school daarom de titel ‘Duurzaamste ROC’ verdient. Hulde voor iedereen uit Veghel en speciaal voor het Game Team! Om het te vieren gaan ze een dagje blokarten (scheuren over het strand door de kracht van de wind) op het strand van Ijmuiden, aangeboden door Event Team.

Het Game Team van het Da Vinci College in Dordrecht kreeg nog een speciale prijs omdat zij de actie-opdracht als beste hebben gedaan.

Studenten, coaches, begeleiders op school, workshopgevers, bedenkers van de actie-opdracht, juryleden, aanwezigen op het slotevent… iedereen: allemaal van harte bedankt voor jullie inzet de afgelopen maanden. Helemaal super dat jullie jezelf hard hebben gemaakt voor duurzaamheid! Hopelijk hebben jullie genoten van het slotevent en alle artiesten. Foto’s komen volgende week online, dus dan kan je nog eventjes nagenieten.

Stemmen, stemmen, stemmen

Welk Game Team heeft het beste de film/foto-opdracht gedaan? Je kunt hier stemmen op je favoriet (of via het menu aan de rechterkant, onder het kopje stem). Stemmen kan vanaf 3 november tot 10 november.

De film/foto-opdracht is een van de onderdelen van ROC The Game en bepaalt mede welke ROC zich de duurzaamste mag noemen. Dus, waar wacht je nog op? Stemmen!

Win ROC The Game en ga blokarten!

blokartenHet Game Team van de school die ROC The Game wint, gaat een dagje blokarten. Watte? Blokarten! Met 50 kilometer per uur met een karretje met een zeil scheuren over het strand van Ijmuiden. Vette shit zeg ik je! En duurzaam ook, want de wind zorgt voor jouw snelheid. Komt geen vervuilende motor aan te pas!
Zie je dit dagje uit wel zitten? Doe dan nog harder je best dan anders, spoor je Game Team aan en win The Game!!!
Het blokarten wordt mogelijk gemaakt door Event-Team.

Vanaf 9 oktober thuis besparen met The Bet

doucheVanaf vrijdag douche jij maar 5 minuten, kom je met de fiets naar school en gooi je met hetzelfde gemak je lege blikje in de afvalbak! Waarom? Omdat vanaf 9 oktober The Bet van start gaat. Een week lang zo duurzaam mogelijk leven en zo jouw school helpen aan de titel ‘Duurzaamste ROC’.

Om mee te doen met The Bet heb je een formulier nodig. Misschien krijg je dat van je docent, zo niet, dan kan je het hier downloaden. Je vind er ook een studentenhandleiding waarin precies staat hoe het in zijn werk gaat. Maar dat is nog niet alles, van je docent krijg je ook een boekje vol tips&tricks over hoe jij het best komende week – en de rest van je leven! – door kunt komen. Handig!

Ben jij op de foto gezet…

door de groene fee? Dan kan je hier je foto en die van je concurrenten tijdens ROC The Game zien. Mooi hoor.

Please enable Javascript and Flash to view this Flash video.

Check de clip!

Check hier de videoclip waarin ROC The Game wordt aangekondigd. Wat vind je ervan?

eerste kick-off op 3 september

flyervoorkantDan heeft ROC Mondriaan in Delft de primeur voor het startsein van ROC The Game! Die dag gaan 250 leerlingen daar aan de slag met duurzaamheid. Hoe? Door het volgen van allerlei workshops. En last but not least komt rapduo de Heilige Cirkel optreden.

De andere ROC’s worden ook getrakteerd op een kick-off:
4 september, ROC van Amsterdam
8 september, ROC Aventus in Apeldoorn
16 september, ROC Da Vinci College in Dordrecht
24 september, ROC de Leijgraaf in Veghel
28 september, ROC ASA Waterlant in Amsterdam