Een beter klimaat met minder mensen.

Elke minuut komen er 150 mensen bij. Gevolg: in 2050 telt de aarde negen miljard bewoners. En meer mensen betekent ook meer uitstoot en een grotere verandering van het klimaat. Maar daar is iets aan te doen, zo blijkt uit een gloednieuwe analyse. Een kleine vermindering van het aantal geboortes zorgt al voor een groot verschil.

“Demografie doet er de komende veertig jaar toe als we het hebben over de uitstoot van broeikasgassen,” meent onderzoeker Brian O’Neill. “Als de bevolkingsgroei wereldwijd iets afneemt, lost dat het klimaatprobleem niet op. Maar het kan wel een bijdrage leveren.”

Nederlanders willen actie!

ExpertsHet overgrote deel van de Nederlanders wil simpele stappen zetten om uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, als hen maar wordt verteld hoe dat kan of als ze daarmee geld kunnen besparen. Daarnaast vindt de helft van de Nederlanders dat er dringend actie moet worden ondernomen om klimaatverandering tegen te gaan. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek van Microsoft en hetkanWel.nl op MSN.nl, ter gelegenheid van de klimaatcampagne 10:10, een wereldwijd initiatief om ons energieverbruik met 10% te verminderen. Aan het online onderzoek namen 2709 mensen deel.

Behoor jij tot de Global Youth?

header_wolken

De Global Youth is de digitale nieuwsbrief over internationale jongerenactiviteiten en duurzame ontwikkeling van de NJR.  Schrijf je hier in als je er als je ‘m ook 2x per maand wilt onvangen.