Jongerenvertegenwoordiger worden?

Ben jij geïnteresseerd in duurzame ontwikkeling? Wil jij op de volgende klimaattop de stem van jongeren laten horen? Wie weet is jongerenvertegenwoordiger worden dan iets voor jou!
Als jongerenvertegenwoordiger vorm je de schakel tussen jongeren en beleidsmakers. Je gaat actief op zoek naar de meningen en ideeën van jongeren en bespreekt die met onder andere ministers.

Ontzettend leuk en goed voor je cv natuurlijk want als jongerenvertegenwoordiger:

- geef je workshops en gastlessen
- ontwikkel je vaardigheden in lesgeven, debatteren en overtuigen
- leer je spreken voor zowel politici als jongeren
- bouw je een netwerk op hoog niveau op 
- krijg je een hoop diplomatieke ervaring
- spreek je op toonaangevende (internationale) bijeenkomsten

Dit hoeft een jongerenvertegenwoordiger niet allemaal alleen te doen. Er zijn namelijk altijd twee jongerenvertegenwoordigers met hetzelfde thema bezig.  Ook bij de werkgroep Jong & Duurzaam – een stel enthousiaste duurzame jongeren – kan je aankloppen voor hulp. En natuurlijk word je ook vanuit NJR begeleid.

Elk jaar zoekt NJR een nieuwe jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling. Maar ook voor de Algemene Vergadering van de VN, UNESCO en Europese Zaken worden elk jaar nieuwe jongerenvertegenwoordigers gezocht. Interesse? Houdt dan www.jongerenvertegenwoordigers.nl goed in de gaten!

Ben jij Jong & Duurzaam?

Wil jij samen met andere jongeren praten over duurzaamheid? Acties bedenken en organiseren om andere jongeren bij het thema te betrekken? Of wil je makkelijk toegang hebben tot professionals uit het duurzame veld? Word dan lid van de werkgroep Duurzaamheid van NJR.

Eens per maand komen we samen in Utrecht. Tijdens zo’n bijeenkomstbrainstormen we bijvoorbeeld over een nieuw project. Of geven we de jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling input die zij kunnen gebruiken tijdens wanneer zijn naar de vergadering van de Commission on Sustainable Development van de VN gaan.

Wil je een keertje komen kijken of direct al lid worden? Mail dan naar csdcoordinator@njr.nl