ROC The Game op ROC de Leijgraaf

Een korte terugblik op ROC The Game 2009 op het ROC de Leijgraaf vind je in het compilatiefilmpje:

De foto’s die gemaakt zijn vind je hier:

Please enable Javascript and Flash to view this Flash video.

Voor het foto/film-opdracht heeft het Game Team het volgende gemaakt:


Newkids on the Leijgraaf
Sjonnie, Anita en Barrie hebben een taakstraf. Ze hebben als opdracht  gekregen om het  zwerfafval in de  omgeving van de school op te ruimen. Terwijl zij daar mee bezig zijn gooien  voorbijgangers troep  op de grond.  Ze spreken voorbijgangers daar op aan.  Een van de voorbijgangers valt over zijn eigen troep.  Henk  realiseert zich door zijn val dat hij niet goed bezig is geweest.  Hij helpt daarna met opruimen.

ROC de Leijgraaf heeft gewonnen!

ROCTG-winnaarDe Veghelse studenten zijn de winnaars van ROC The Game! Woensdagmiddag kregen zij van minister Cramer (van milieu) te horen dat zij zich het meest hebben ingezet voor duurzaamheid en hun school daarom de titel ‘Duurzaamste ROC’ verdient. Hulde voor iedereen uit Veghel en speciaal voor het Game Team! Om het te vieren gaan ze een dagje blokarten (scheuren over het strand door de kracht van de wind) op het strand van Ijmuiden, aangeboden door Event Team.

Het Game Team van het Da Vinci College in Dordrecht kreeg nog een speciale prijs omdat zij de actie-opdracht als beste hebben gedaan.

Studenten, coaches, begeleiders op school, workshopgevers, bedenkers van de actie-opdracht, juryleden, aanwezigen op het slotevent… iedereen: allemaal van harte bedankt voor jullie inzet de afgelopen maanden. Helemaal super dat jullie jezelf hard hebben gemaakt voor duurzaamheid! Hopelijk hebben jullie genoten van het slotevent en alle artiesten. Foto’s komen volgende week online, dus dan kan je nog eventjes nagenieten.

Stemmen, stemmen, stemmen

Welk Game Team heeft het beste de film/foto-opdracht gedaan? Je kunt hier stemmen op je favoriet (of via het menu aan de rechterkant, onder het kopje stem). Stemmen kan vanaf 3 november tot 10 november.

De film/foto-opdracht is een van de onderdelen van ROC The Game en bepaalt mede welke ROC zich de duurzaamste mag noemen. Dus, waar wacht je nog op? Stemmen!

Foto/film-opdracht begint!

Game Team de Leijgraaf,

Aankomende maandag start voor jullie team de Film/Foto opdracht. Taco Nijssen, jullie coach, weet van de opdracht en gaat jullie helpen.

Wat wordt er van jullie verwacht:
-         Samen nadenken over een duurzaam onderwerp in jullie omgeving
-         Bedenken op welke wijze jullie dit gaan vastleggen
-         Daarna gaan jullie dit onderwerp met camera’s vastleggen en bewerken
-         Jullie mogen het item in 70 woorden uitleggen
-         Zorg ervoor dat uiterlijk 23 oktober om 22:00 de foto’s of de link van Youtube naar irisruijs [apenstaartje] njr.nl en ericlemain [apestaartje] njr.nl gemaild is
-         Nog vragen? Vraag je coach!

Game On!

Win ROC The Game en ga blokarten!

blokartenHet Game Team van de school die ROC The Game wint, gaat een dagje blokarten. Watte? Blokarten! Met 50 kilometer per uur met een karretje met een zeil scheuren over het strand van Ijmuiden. Vette shit zeg ik je! En duurzaam ook, want de wind zorgt voor jouw snelheid. Komt geen vervuilende motor aan te pas!
Zie je dit dagje uit wel zitten? Doe dan nog harder je best dan anders, spoor je Game Team aan en win The Game!!!
Het blokarten wordt mogelijk gemaakt door Event-Team.

Vanaf 9 oktober thuis besparen met The Bet

doucheVanaf vrijdag douche jij maar 5 minuten, kom je met de fiets naar school en gooi je met hetzelfde gemak je lege blikje in de afvalbak! Waarom? Omdat vanaf 9 oktober The Bet van start gaat. Een week lang zo duurzaam mogelijk leven en zo jouw school helpen aan de titel ‘Duurzaamste ROC’.

Om mee te doen met The Bet heb je een formulier nodig. Misschien krijg je dat van je docent, zo niet, dan kan je het hier downloaden. Je vind er ook een studentenhandleiding waarin precies staat hoe het in zijn werk gaat. Maar dat is nog niet alles, van je docent krijg je ook een boekje vol tips&tricks over hoe jij het best komende week – en de rest van je leven! – door kunt komen. Handig!

Ben jij op de foto gezet…

door de groene fee? Dan kan je hier je foto en die van je concurrenten tijdens ROC The Game zien. Mooi hoor.

Please enable Javascript and Flash to view this Flash video.

Check de clip!

Check hier de videoclip waarin ROC The Game wordt aangekondigd. Wat vind je ervan?

eerste kick-off op 3 september

flyervoorkantDan heeft ROC Mondriaan in Delft de primeur voor het startsein van ROC The Game! Die dag gaan 250 leerlingen daar aan de slag met duurzaamheid. Hoe? Door het volgen van allerlei workshops. En last but not least komt rapduo de Heilige Cirkel optreden.

De andere ROC’s worden ook getrakteerd op een kick-off:
4 september, ROC van Amsterdam
8 september, ROC Aventus in Apeldoorn
16 september, ROC Da Vinci College in Dordrecht
24 september, ROC de Leijgraaf in Veghel
28 september, ROC ASA Waterlant in Amsterdam